Offentliga rummet, 31 maj – 1 juni 2017

Träffa oss på Offentliga rummet i Sundsvall den 31 maj – 1 juni 2017. E-legitimationsnämnden är med både i monter nr 30 tillsammans med eSAM och på två seminarier den 1 juni

Våra seminarier den 1 juni:

G5. Klockan 09.45. Dags att anpassa e-tjänsterna. Nya e-leg är redan här och snart även de utländska!

Nu lanseras det första avtalet som öppnar marknaden för andra e-legitimationer än bankernas och Telias. Avtalet gör det möjligt för fler att logga in i våra digitala tjänster. E-legitimationer som är kvalitetsmärkta enligt Svensk e-legitimation ingår och en är på gång. Nu måste e-tjänsterna anpassas. Hör hur andra har gjort. Följ E-legitimationsnämndens tekniska ramverk och bli redo för eIDAS – utländska e-legitimationer, på samma gång!

Medverkande: Eva Sartorius, strateg E-legitimationsnämnden med gäster

E7. Klockan 12.45. Vägledningen för e-legitimering och e-underskrifter

Möjligheten till säkra e-legitimationer för alla är en central fråga för att lyckas med digitaliseringen. Seminariet behandlar eSams nya juridiska vägledning för e-legitimering och e-underskrifter. Vägledningen ger stöd till organisationer som ska införa e-legitimering och e-underskrifter och vänder sig till såväl jurister som IT-arkitekter, IT-säkerhetsexperter och andra yrkesgrupper som är involverade i införandet.

Medverkande: Johan Bålman, jurist, eSams kansli, Eva Sartorius E-legitimationsnämnden

Läs mer på www.offentliga rummet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster