Välkommen till webbplatsen E-legitimation på DIGG - Myndigheten för digital förvaltning

Logotyp Myndigheten för digital förvaltning
Sök på E-legitimationsnämnden

AKTUELLT

 • 21
  feb
  Säkra e-legitimationer nyckeln till framgångsrik digitalisering i Sverige och Europa 21 februari 2020, 11:05

  EU-kommissionen presenterade i veckan sina nya mål för en digital omställning i Europa. EU:s datastrategi och politiska alternativ kring artificiell intelligens (AI), är de första stegen mot dessa mål. En översyn av eIDAS-förordningen föreslås bland flera initiativ för att utveckla och stärka cybersäkerheten. DIGG är Sveriges eIDAS-myndighet och ansvarar för Sveriges anslutning och eIDAS-nod.

KALENDARIUM

NYHETER FRÅN MYNEWSDESK

 • 6
  feb
  Innovationstävling ska ge flexibla transporter 6 februari 2020, 16:24 Nu lanseras en innovationstävling med målet att förbättra tillgängligheten till pakettjänster, sänka transportkostnader, skapa nya leveransalternativ och ett ombudsnät som är mer anpassat för mottagaren
 • 3
  feb
  DIGG övertar ramverket för digital samverkan 3 februari 2020, 13:36 Nu övertar DIGG – Myndigheten för digital förvaltning ansvaret för det svenska ramverket för digital samverkan. Samtidigt lanseras en uppdaterad version av ramverket.
 • 15
  jan
  Värdet av AI inom det offentliga beräknas till miljarder årligen 15 januari 2020, 14:51 Ökad användning av artificiell intelligens (AI) kan stärka välfärden och skapa ekonomiska värden inom offentlig förvaltning motsvarande ca 140 miljarder årligen. Det framkommer i en delrapport från DIGG - Myndigheten för digital förvaltning - som nu överlämnats till regeringen.